Uradna žoga za finale UEFA Lige prvakov 2013 v Wembleyu

Wembley bo finale gostil že sedmič

Wembley je skozi leta gostil nekatere izmed največjih in najboljših ekip, ki so se med seboj spopadle za najbolj cenjeno lovoriko evropskega nogometa. Od ekipe AC Milana leta ’63, ekipe Ajax v letu ’71, ekip Manchester United in Liverpool, ki sta se na zelenici pomerili leta ’78, pa vse do zmagovite Barcelone, ki je premagala vse nasprotnike v ’92 letu in ponovno leta 2011. Wembley je bil tako priča nekaterim najbolj neverjetnim osvajanjem trofeje UEFA Lige prvakov, letos 25. maja bo finale lige prvakov gostil že sedmič.

V dizajnu žoge se odražajo znameniti dogodki

Žoga je bila ustvarjena z namenom, da počasti več kot petdesetletno zgodovino finalnih spopadov Lige prvakov, ki so se odvili v t.i. domovini nogometa. Letnice gostovanj finalnih tekem na Wembleyju so umeščene v prepoznavno zvezdnato grafiko – ikono, ki se pojavlja na vseh adidasovih uradnih žogah prvenstva.

Guy-Laurent Epstein, direktor marketinga pri združenju UEFA je poudaril: »Žoga je drzna, ikonska in s svojim skoraj kraljevim videzom ponazarja veličino in vrednote UEFA Lige prvakov, hkrati pa poudari dejstvo, da se bo letošnji finale odvil v Londonu. Žogo bomo letos na zelenici lahko videli na vseh izločilnih tekmah, ki bodo vodile do velikega finala na Wembleyju. «

Adidas proizvaja uradne tekmovalne žoge vse od leta 1970

Uradne tekmovalne žoge za vsa glavna UEFA in FIFA tekmovanja tako proizvaja že od leta 1970, od leta 2006 pa je tudi uradni dobavitelj tekmovalnih žog za vse tekme UEFA Lige prvakov. Od sezone 2000/2001 pa so nogometaši adidasove žoge uporabljali tudi na vseh finalnih tekmah UEFA Lige prvakov. Prav tako je od leta 2008 adidas tudi uradni dobavitelj žog za Afriški pokal narodov, ki ga organizira Konfederacija afriškega nogometa (CAF). Žogo adidas Finale Wembley bodo na zelenicah uporabljali na vseh tekmah UEFA Lige prvakov od 12. februarja dalje, v adidas trgovinah in povezanih prodajalnah pa bo na voljo od 1. februarja dalje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s