David Beckham je podpisal pogodbo s pariškim Saint Germainom

David Beckham je podpisal pogodbo s pariškim Saint Germainom, in sicer za 175.000 evrov na teden. A bolj kot to, koliko bo dobil, je fascinantno, kaj bo naredil z vsem tem denarjem.


Svojo plačo – kar 3 milijone funtov – bo podaril v dobrodelne namene

37-letni David Beckham se je z najnovejšo potezo zagotovo vpisal v zgodovino. Vso letno plačo, torej 3 milijone funtov, ki jo bo dobil za igro pri pariškem Saint Germainu bo podaril v dobrodelne namene, in sicer pariški pediatrični bolnišnici. David Beckham je svojo odločitev obrazložil z besedami:
“Pri meni je šlo vedno za nogomet, ko sem se odločal, kje bom igral. Ampak eden izmed razlogov, zakaj sem se odločil igrati v Parizu, je bil unikaten. Odločili smo se, da bo šel ves izkupiček lokalni pediatrični bolnišnici in na to odločitev sem zelo ponosen. Ne vem, če je kdo že prej to naredil, zelo sem vznemirjen zaradi tega ” Na  to odločitev je izjemno ponosna tudi njegova žena Victoria in otroci, ki bodo sicer v času njegove igre za Pariz živeli v Londonu, ker tam otroci hodijo v šolo.

Beckham razkril, zakaj ravno Pariz


Beckham je razkril tudi, zakaj se je odločil ravno za pariški klub: “‘Izbral sem Pariz, ker vidim, kaj bi klub rad naredil – Vidim, da se igralci močno trudijo in vidim, kakšen klub bi lahko postali čez 10-15 let.”
Beckhama so na tiskovni konferenci povprašali tudi o tem, ali je že kaj osvežil svojo francoščino in David je odkrito priznal: “Moja francoščina? Francosko nisem govoril že kar nekaj let od kar sem prenehal hoditi v šolo, tako da bom definitivno moral delati na tem.” Za novinarje je David znal povedati le ‘Bonjour!’

Nikoli več za drug britanski klub kot za Manchester United

Ko so Davida vprašali, zakaj je podpisal za PSG in ne za kakšen britanski klub, je David povedal: “Vedno sem rekel, da ne bom nikoli igral za noben drug angleški klub, razen če je to Manchester United. To je ekipa, ki jo podpiram in jo bom vedno podpiral.” Glede na Beckhamovo starost je presenetljivo tudi, koliko ponudb je dobil. David je o tem povedal: ” Veliko srečo imam. Star sem 37 let in imam toliko ponudb, kot jih nisem imel nikoli prej. Zelo sem počaščen.” Zraven pa je v šali dodal še, da je star 37 in še vedno zelo fit, da lahko teče naokrog in še vedno dobro igra kot je igral pri 21, ter da ritma ni izgubil, ker ga nikoli sploh ni imel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s