Sony Playstation 4

Sodeč po promocijskem videoposnetku, ki ga je včeraj na Youtube prenesel Sonyjev kanal Playstation, bomo čez slab mesec verjetno že vedeli, kako zabavnih bo naslednjih šest let ždenja pred TV-ji.

Japonski multimedijski velikan je včeraj prek Twitterja brez izdajanja konkretnih informacij začel s širjenjem povabil na spletno stran Playstation Meeting 2013, kjer se bo 20. februarja ob 18. uri po lokalnem času (ameriškem, seveda – pri nas bomo lahko zadevo spremljali točno ob polnoči) odvilo nekaj velikega.

Da je železo, ki ga ima Sony v ognju že nekaj let, že pošteno razbeljeno in najbrž neizpodbitno povezano s predstavitvijo nove generacije konzole Playstation, je seveda jasno vsem, ki so si ogledali priloženi videoposnetek – ta prikazuje ples štirih simbolov, ki so zaščitni znak Playstationa in predstavljajo gumbe na igralnih ploščkih DualShock in Sixaxis. Je med glasbo in letečimi križci, krožci, kvadratki in trikotniki mogoče za hipec ujeti tudi odsev nove konzole?

“Zagotovo se kuha nekaj velikega”

Na dejstvo, da ne gre zgolj za vidnejšo posodobitev trenutne strojne opreme, s prstom kažejo vabila na Sonyjev dogodek v New Yorku, ki so jih Japonci poslali vsem prominentnim ameriškim medijskim figuram. Datum prireditve: 20. februar. Naključje?Če predpostavimo, da bo tančica s Playstationa 4 dokončno odgrnjena na omenjeni večer, bo Sony pošteno prehitel Microsoft, ki po govoricah sodeč z Xboxom 720 čaka na junijski sejem zabavne elektronike E3. “Orbis”, kakor težko pričakovani črni škatlici ljubkovalno pravijo pri Sonyju, naj bi Microsoftovega konkurenta na kolena spravil tudi z boljšim procesorjem (že nekaj časa se omenja AMD-jev osemjedrnik, AMD pa naj bi prispeval tudi grafiko), medtem ko naj bi Xbox 720 vrnil milo za drago z večjo kapaciteto delovnega pomnilnika.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s