Novi Office 365 Home Premium

Licenca, ki je na voljo za en cent manj kot sto ameriških dolarjev letno (približno 74 evrov), omogoča uporabo pisarniških programov Office na petih napravah, med katerimi so lahko osebni računalniki in tablice z nameščenim operacijskim sistemom Windows in računalniki Mac. Vključuje tudi 20 gigabajtov shranjevalnega prostora v oblaku s storitvijo Skydrive, 60 minut mesečnih klicev prek storitve Skype v izbrane države in programske posodobitve v obdobju veljavnosti licence.

Paket vključuje prenovljen program za branje pošte Outlook, nove Excellove tabele, urejevalnik Word in program za predstavitve PowerPoint. Gre za prvo prenovo po letu 2010 in poskus največjega svetovnega proizvajalca programske opreme, da bi svoj najbolj dobičkonosen izdelek približal mobilni generaciji in se obenem otresel konkurence Googlovih brezplačnih aplikacij.

Storitev je trenutno na voljo v 21 jezikih, med katerimi slovenščine za zdaj še ni. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo slovenska različica na voljo predvidoma do pomladi, že zdaj pa je tudi pri nas zbirko Office 365 Home Premium mogoče brezplačno preizkušati 30 dni v enem od razpoložljivih jezikov.

Študentom občutno ceneje

Ob predstavitvi nove zbirke so predstavniki Microsofta poudarili, da bodo nove funkcije in storitve pisarniške zbirke Office od zdaj najprej ponujali prek oblaka, s čimer bodo uporabnikom ene od zbirk Office 365 te na voljo samodejno in brez dodatnih namestitev.Študentom in zaposlenim na visokošolskih ustanovah Microsoft ponuja storitev v oblaku Office 365 University za ceno 79,99 ameriškega dolarja (dobrih 59 evrov) za obdobje štirih let, nova storitev Office 365 za poslovna okolja pa bo na voljo predvidoma 27. februarja.

Tri nove tradicionalne pisarniške zbirke

Microsoft je obenem predstavil tudi nove zbirke tradicionalnih namiznih zbirk svojih pisarniških programov. V prodajo so tako prišli Office Home and Student 2013, Office Home and Business 2013 in Office Professional 2013.

Storitev v oblaku, posebej prirejena za nova Okna

Office so posvojili videz novih Oken 8 – čistejši in modernejši dizajn, ki vključuje tudi občutljivost na dotik. Trakovi z ukazi v Wordu in Excellu so večinoma nespremenjeni, prvič pa paket vključuje tudi storitev za spletno komunikacijo Skype, ki jo je Microsoft kupil leta 2011.Vsi dokumenti so shranjeni v oddaljenih podatkovnih centrih, do najnovejše različice pa je mogoče dostopati s katerekoli naprave s spletnim brskalnikom in licenco za Office. Gre torej za storitev v oblaku, ki dopolnjuje prvi Microsoftov operacijski sistem, občutljiv tudi na dotik.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s