Razrešena skrivnost Jacka Razparača

Pred kratkim je potomec Johna Williamsa med osebnimi stvarmi našel nož s približno 15,2-centimetrskim rezilom. In kot kaže, gre za nož, s katerim je svoje žrtve ubijal Ripper.

 

Kirurg John Williams, ki je bil glavni osumljenec v primeru Jack the Ripper, je v tistem času delal kot glavni zdravnik kraljice Victorie. Po umorih je “zbežal” v Aberystwyth, kjer je ustanovil Nacionalno knjižnico.

Našli so nož zloglasnega Jacka the Ripperja - 2

John Williams in kirurški nož! (Foto: wikimedia.com)
 

Williams, ki so ga klicali tudi “uncle Jack”, je nož uporabljal pri operacijah, “ripperisti” pa verjamejo, da je prav s tem nožem umoril svoje žrtve.
Tony Williams, 49-letni prapraprapranečak zloglasnega kirurga, ki mu sicer krivda ni bila nikoli dokazana, je objavil knjigo o svojem predniku, v kateri trdi, da je nož dokaz, da je bil John morilec.

Poleg noža je Tony našel še tri stekelca, med katerimi so vzorci maternice.
“Zakaj bi to pustil za seboj?” je dejal Tony in dodal, da je prepričan, da je prav s tem nožem John moril prostitutke.

Našli so nož zloglasnega Jacka the Ripperja - 1

Mary Jane Kelly (Foto: wikimedia.com)
 

John Williams je bil zelo sposoben kirurg, ki je v tistih časih pogosto opravljal splave in zahtevnejše operacije po vsem Londonu. In dr. Thomas Bond, patolog, ki je pregledoval trupla, je v poročilu zapisal, da so bila vsa dekleta (umoril je pet deklet) umorjena z istim 15-centimetrskim nožem. V poročilu je zapisano, da je moral biti nož izjemno oster, z zaobljeno konico, s širino okoli 2,5 centimetra. Torej je šlo za kirurški nož tistega časa.
Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes in Mary Jane Kelly so bile Razparačeve žrtve, umoril pa jih je med avgustom in novembrom 1888. Že od vsega začetka je bilo jasno, da je moral imeti morilec precejšnje znanje o človeškem telesu.
Tony je v svoji knjigi dejal, da je bil John obseden z dejstvom, da njegova žena ni mogla imeti otrok in da je bil to motiv za umore. Dve žrtvi so našli z odstranjenima maternicama.
“Mislim, da je bil ‘stric Jack’ nekakšna Jekyll in Hyde osebnost, ki je zaradi tega, ker njegova žena ni mogla zanositi, začel moriti.” Znano je namreč, da je John iskal zdravilo za ženo.

“Prepričan sem, da je bil morilec John, saj je bilo kar nekaj prič, ki so ga prepoznale, poleg tega sem opazil, da manjka nekaj strani iz njegovega dnevnika prav iz leta 1888, iz časa, ko so se dogajali umori. Priznam, da je kar malce grozljivo, ko izveš, da si v sorodu s serijskim morilcem.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s