Najbolj skrivnostni umori

 

1. Skrivnostni umor: Vampirsko ubita prostitutka

Eden izmed najbolj skrivnostnih umorov se je pripetil maja  leta 1932, v Stockholmu. V nekem manjšem stanovanju v okrožju Atlas so našli mrtvo prostitutko z razbito lobanjo, policija pa je odkrila, da je morilec zaužil celo nekaj njene krvi.
Povsem mogoče je, da je bila 32-letnica žrtev morilca,  ki je podlegel t.i. kliničnemu vampirizmu, kar je duševna motnja, pri kateri je oseba obsedena s pitjem krvi, ki naj bi jo erotično privlačila.

2. skrivnostni umor: Deček v škatli

Leta 1957 je prebivalce Severne Philadelphie šokirala vest o zelo skrivnostnem umoru. Nekega dne so ob cesti Susquehanna Road našli škatlo, v kateri je bilo truplo dečka, starega med 4 in 6 let. Dečkovi lasje so bili nedolgo nazaj precej površno ostriženi, kot bi se storilcu mudilo in je želel s tem zakriti žrtvino identiteto. Truplo je bilo polno modric in brazgotin, še posebej po glavi in obrazu.
Ob tem so se pojavila številna, še dandanes nepojasnjena vprašanja: kdo so bili dečkovi starši in zakaj ga ob njegovem izginotju nihče ni prijavil kot pogrešanega? Policija je izobesila na stotine plakatov in skušala izvedeti, kdo je skrivnostni deček, pojavila pa se je četa osumljencev, vendar nihče ni bil spoznan za krivega.

3.  Skrivnostni umor: Zabodena sredi belega dne

Leta 1969 se je v okrožju michiganske univerze Penn State University pripetil zelo skrivnosten umor. 22-letna študentka Betsy Aardsma je bila 28. novembra, okrog 16.45 popoldne, napadena in zabodena v srce. Rana je bila narejena z enim samim, zelo natančnim potegom ostrega orožja. Betsy se je zgrudila na tla, čez kakšno minuto pa sta se ob njej pojavila moška, ki sta zaklicala, naj ji nekdo pomaga, ter nato izginila. Mladenka je že čez pol ure umrla v bolnišnici.
Najbolj presunljivo je, da medicinsko osebje sprva sploh ni vedelo, da je umrla zaradi vboda, saj je bila rana skorajda neopazna in so bili prepričani, da je posledica kakšne operacije. Šele čez desetletja se je začelo predvidevati, da je v umor vpleten  Dr. Richard C. Haefner, ki je univerzitetno knjižnico zapustil v skoraj istem trenutku, ko je bila Betsy umorjena.

4. Skrivnostni umor: Umor lepe novinarke

Jill Wendy Dando je bila kar 14 let novinarka televizije BBC in je bila umorjena pri komaj 37-ih letih. Ubita je bila z enim samim strelom v glavo, 26. aprila 1999, ko se je ravno vrnila domov z obiska pri svojem zaročencu.
Njen najbližji sosed je izjavil, da je slišal Jill, ki je nekoga prijateljsko pozdravila, vendar pa ni slišal streljanja. Sčasoma so zaprli Barrya Georgea , ki je imel dolgo zgodovino zasledovanja žensk in je živel v neposredni bližini, vendar marsikdo še vedno meni, da on ni morilec.

5. Skrivnostni umor:  Rasistični umor?

Leta 2005 je bil v New Yorku brutalno umorjen 19-letni Rashwan Brazell, ki ga je morilec zadavil in nato truplo zavil v vrečo za smeti ter ga odvrgel.
Številni so mnenja, da je bil umorjen zaradi tega, ker je bil temnopolt in homoseksualec. Dan poprej, 14. februarja, se je mladenič sestal z neznanim moškim, s katerim sta se odpeljala z metrojem v neznano, od koder se ni več vrnil živ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s