CIA razkrila fotografije skrivnostnega območja Area 51

Vojaško oporišče Area 51, ki je v južnem delu Nevade, s svojo skrivnostnostjo že več desetletij buri duhove in rojeva takšne in drugače teorije zarote.

Leteči krožniki, vesoljci z izbuljenimi očmi in preleti nenavadnih predmetov so le nekateri med pojavi, ki jih povezujemo s skrivnostnim ‘območjem 51’. In čeprav so se v preteklosti že pojavljale zahteve o razkritju, kaj se na omenjenem območju dogaja, je ameriška vlada zahteve preprosto preslišala oziroma celo zanikala obstoj omenjenega oporišča. Pozneje je vlada obstoj le priznala in razkrila tudi njegovo natančno lokacijo.

razkrila fotografije in letala skrivnostnega območja Area 51 - 7

Vlada je hitro pospravila posledice, ki so nastale zaradi strmoglavljenja letala. (Foto: Listverse)

Nahaja se približno 160 kilometrov od Las Vegasa in je testno območje za preizkušanje novih letalskih tehnologij. Primarno je bilo območje zasnovano za preizkušanje letal, ki jih je ameriška vojska uporabljala in razvijala med hladno vojno. Med 50. in 60. leti prejšnjega stoletja je namreč v omenjenem oporišču nastajal strogo varovan OXCART program, iz katerega se je razvilo letalo A-12 kot naslednik znanega vohunskega letala U-2. Letalo A-12 je bilo z radarjem skoraj nemogoče zaznati, letelo pa je lahko s hitrostjo do 3.540 kilometrov na uro. To je zadoščalo, da je A-12 za prelet celinskega dela Amerike potreboval zgolj 70 minut, letelo pa je lahko na višini 27.400 metrov. Nanj so namestili (za tisti čas) izredno občutljive kamere, ki so lahko zaznale objekte v velikosti od 30 centimetrov. Toda priganjanje v skrajnosti se je izkazalo kot zelo nespametno početje.

razkrila fotografije in letala skrivnostnega območja Area 51 - 9

Za operacijo je vedela le peščica ljudi. (Foto: Listverse)

Leta 1963 je letalo namreč strmoglavilo zunaj območja Area 51, zaradi česar je vlada hitro posredovala in prikrila skoraj vse dokaze o obstoju in strmoglavljenju omenjenega letala. Nedavno odprtje arhivov CIE pa je razkrilo do sedaj še nikoli v javnosti videne fotografije omenjenega letala in tudi posledice njegovega strmoglavljenja.

Oglejte si fotografije plovila brez črne kamuflažne barve, ki razkriva njegovo strukturo iz titana, in tudi fotografije, ki prikazujejo, kako neslavno je letalo končalo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s