Od Bermudov do Hudičevega morja

Morje vzburja človeško domišljijo in ne nazadnje poznamo bolj natančno Lunino površje kot oceane na Zemlji. Nihče ne bi mogel z gotovostjo trditi, da se globoko v morjih ne skrivajo pošasti, ki jih še ne poznamo, ali da delujejo fizikalne sile, ki jih ne razumemo.

Skrivnostne vode: od Bermudskega trikotnika do Hudičevega morja - 3

Bermudski trikotnik (Foto: wikimedia.com)

Bermudski trikotnik
Bermudskega trikotnika skoraj ni potrebno posebej predstavljati. Gre za tri navidezne točke med Bermudi, Florido in mestom Puerto Rico. Trikotnik že od nekdaj povezujejo s paranormalnimi pojavi. Nekateri verjamejo, da mornarje in pilote ugrabljajo Nezemljani, drugi verjamejo, da je na tem področju meddimenzionalna odprtina in tako naprej. Vendar je področje pritegnilo javnost predvsem zaradi izginotja skupine letal v decembru 1945. Preden se je za letali izgubila vsaka sled, je vodja pilotov dejal, da so prileteli v bele vode in da se nič ne zdi prav. Za njimi so poslali reševalno ekipo, ki je prav tako izginila brez sledu.
Izginilo je tudi več jaht, letal in tanker. Bermudski trikotnik so začeli povezovati tudi z legendarno Atlantido. Vendar pa je mnogo ljudi skeptičnih, saj glede na statistiko v tem delu morja ne izgine nič več plovil kot v katerem koli drugem morju, ki ima približno enako gost promet.

Skrivnostne vode: od Bermudskega trikotnika do Hudičevega morja - 5

Sargaško morje (Foto: wikimedia.com)

Sargaško morje
Sargaško morje leži na sredi Atlantika med karibskimi otoki in Azori in je polno morske trave, v katero so se v preteklosti zagozdile ladje. Po legendi naj bi kar morska trava potegnila mornarje iz ladje in jih utopila v morju. Leta 1840 so tako našli ladjo Rosalie, ki je brezciljno plula po Sargaškem morju, posadka pa je izginila brez sledu.
Sargaško morje je zaradi posebnih tokov skoraj dobesedno odrezano od preostalega Atlantika. Posebne temperature in pogosto brezvetrje pa pogosto za več dni in tednov ustavi jadrnice. V mnogih primerih so bili mornarji prisiljeni zapustiti ladje in se nato izgubili.


Skrivnostne vode: od Bermudskega trikotnika do Hudičevega morja - 1

Hudičevo morje (Foto: wikimedia.com)

Hudičevo morje
Pri japonskem otoku Miyake se nahaja tako imenovan Zmajev trikotnik ali Hudičevo morje. Stare legende pripovedujejo, da so na tem področju živeli zmaji. V samo dveh letih (1952–1954) naj bi v tem delu izginilo pet vojaških ladij in preko 100 znanstvenikov, ki so področje preučevali. Na tem področju naj bi bili ogromni vrtinci, znanstveniki pa domnevajo, da ti vrtinci povzročajo tudi posebne elektromagnetne pojave, ki vplivajo na instrumente.

Skrivnostne vode: od Bermudskega trikotnika do Hudičevega morja - 4

Jezero Michigan (Foto: wikimedia.com)

Michiganski trikotnik
Legenda o jezeru Michigan v ZDA se je rodila leta 1937, ko je izginil kapitan George Donner s tovorniške ladje med dokaj rutinskim prevozom premoga po jezeru. Njegova kabina je bila zaklenjena od znotraj, kapitana pa ni bilo nikjer. Od takrat naprej so mnogi očividci poročali o nenavadnih letečih predmetih in fantomskih letalih.
Trinajst let pozneje je območje preletelo potniško letalo s 55 potniki in brez sledu izginilo. Ostanke iščejo še danes, a vsaj za enkrat brez uspeha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s